Blog

DALL·E 3

Jak vytvořit obrázek podle popisu s pomocí DALL·E 3

DALL·E 3 je revoluční technologie, která umožňuje generovat obrázky z textových popisů pomocí umělé inteligence. DALL·E 3 je zkratka pro DALLy-E 3, což je odkaz na slavného malíře Salvadora Dalího a jeho dílo The Persistence of Memory, které je plné surrealistických obrazů. DALL·E 3 je také inspirována postavou WALL-E z animovaného filmu stejného jména, která je robotem s velkou zvědavostí a kreativitou.

DALL·E 3 je vytvořena společností OpenAI, která je známá svými pokročilými projekty v oblasti umělé inteligence, jako je například GPT-3, který je schopen generovat texty z libovolných zadání. DALL·E 3 je vlastně speciální verze GPT-3, která je naučena nejen generovat texty, ale také obrázky z nich. DALL·E 3 je tedy schopna pochopit textový popis a vytvořit z něj relevantní a kvalitní obrázek, který může být ve stylu fotografie, malby, kresby, karikatury, atd.

DALL·E 3 je velmi užitečná a zábavná technologie, která může sloužit k různým účelům, jako je například:

- Tvorba originálních a kreativních obrázků pro různé projekty, jako jsou články, knihy, prezentace, webové stránky, atd.

- Tvorba ilustrací pro různé koncepty, které jsou těžké popsat nebo si představit, jako jsou například vymyšlené postavy, zvířata, planety, atd.

- Tvorba náhledových obrázků pro různé platformy, jako jsou například YouTube, Instagram, Facebook, atd.

- Tvorba zábavných a zajímavých obrázků pro různé hry, soutěže, kvízy, atd.

Jak tedy používat DALL·E 3 k vytváření obrázků podle popisu? Existuje několik možností, jak to udělat, ale my se zaměříme na jednu z nejjednodušších a nejpřístupnějších, kterou je použití aplikace Designer, kterou nabízí Microsoft Bing. Designer je aplikace, která umožňuje využít DALL·E 3 zdarma uvnitř Microsoft Bing. Designer je dostupná pro všechny uživatele, kteří mají účet Microsoft a používají prohlížeč Microsoft Edge. Designer je snadno použitelná a intuitivní aplikace, která vám umožní generovat obrázky z textových popisů v několika jednoduchých krocích.

Postup

Zde je návod, jak to udělat:

Otevřete prohlížeč Microsoft Edge a přihlaste se do svého účtu Microsoft.

Vyhledejte na Bing slovo “Designer” nebo klikněte na tento odkaz.

Na stránce Designeru uvidíte textové pole, do kterého můžete zadat svůj popis obrázku. Můžete použít libovolný jazyk a libovolnou délku textu, ale doporučuje se být co nejkonkrétnější a nejpodrobnější, aby DALL·E 3 pochopila, co chcete. Můžete také použít různé klíčová slova, které specifikují styl, barvu, tvar, velikost, pozadí, atd. obrázku, který chcete. Například, můžete zadat:

“Kočka s kloboukem a brýlemi ve stylu kresleného časopisu”

“Barevná olejomalba západu slunce nad mořem”

“Černobílá fotografie Eiffelovy věže v Paříži”

“Dokumentární styl barevné fotografie, rozostřené pozadí, světlé barvy, žirafa se pije vodu z jezera”

Po zadání popisu obrázku klikněte na tlačítko “Generovat”. Aplikace Designer začne komunikovat s DALL·E 3 a počká na výsledky. Tento proces může trvat několik sekund až minut, v závislosti na složitosti a délce popisu.

Po dokončení generování uvidíte čtyři varianty obrázků, ze kterých si můžete vybrat. Každý obrázek má pod sebou číslo, které označuje jeho seed, což je parametr, který ovlivňuje jeho vzhled. Můžete si prohlédnout každý obrázek a rozhodnout se, který se vám líbí nejvíce. Můžete také kliknout na obrázek, abyste ho zvětšili a viděli více detailů.

Pokud jste spokojeni s některým z obrázků, můžete si ho uložit do svého počítače nebo do svého účtu Microsoft. K tomu stačí kliknout na tlačítko “Uložit” pod obrázkem a vybrat si možnost, kam ho chcete uložit. Můžete si také sdílet obrázek s ostatními lidmi pomocí tlačítka “Sdílet” pod obrázkem a vybrat si možnost, jak ho chcete sdílet.

Pokud nejste spokojeni s žádným z obrázků, můžete si vygenerovat další čtyři varianty pomocí tlačítka “Další”. Tím se změní seed, který ovlivňuje vzhled obrázků, ale zachová se váš popis. Můžete také změnit váš popis a zkusit jiné klíčová slova nebo detaily, které by mohly zlepšit výsledky. Můžete také zrušit generování a vrátit se zpět do textového pole pomocí tlačítka “Zrušit”.

To je vše, co potřebujete vědět, jak používat DALL·E 3 k vytváření obrázků podle popisu pomocí aplikace Designer. Doufáme, že vám tento návod pomohl a že si užijete tvorbu originálních a kreativních obrázků s pomocí umělé inteligence.

Máte zájem o naše služby?

Neváhejte nás kontaktovat, bud na telefonním čísle a nebo emailem.

Adresa

  • Kanceláře: Na Slanici 444 76001 Zlín
  • Fakturační adresa: Pod Rozhlednou 6085 760 01 Zlín

Kontakty

  • 776066562 - Obchod
  • 776066541 - PPC
Google partner EMAK.CZ
Ověření Sklik