Blog

návrh stránek

Drátěný model pro návrh stránek

Wireframe (drátěný model) je grafickým modelem, který znázorní hlavní prvky vašich webových stránek. Čím vám může tento model ušetřit čas i peníze a jak se ujistit, že vaše prostředky na tvorbu webu jsou investovány správně?

Drátěné modely se využívají pro stavbu nových webů a při úpravě stávajících webů. Wireframe prezentuje rozložení prvků obsahu na jednotlivých podstránkách webu. Důvodem tvorby designu wireframe je zajištění toho, že web bude plnit očekávaný účel.

Přínosy drátěných modelů

Hlavním přínosem je přehlednost pro uživatele i vás samotné. Díky wireframe je snadnější a levnější možnost včasného provedení úprav, než když je už vytvořená grafika a musí se provádět zásadnější změna. Pozitivní dopad má také na uživatelskou přívětivost a konverzní poměr webu, protože dovoluje soustředit se především na to nejpodstatnější, a to je orientace na výsledek.

Drátěný model je velmi vhodný i jako nástroj modelového testování webu na uživatelích. Lze snadno odhalit problémy v použitelnosti webu.

Jak se tvoří drátěný model?

Na základě požadavků na obsah, který má web mít, se tvoří vizuálně zjednodušená podoba stránky, která se ladí do výsledné plné podoby. Hlavním smyslem je rychlé prototypování rozložení webu, a proto pro začátek stačí obyčejný papír a tužka. Načrtnete si schéma, které zachycuje základní rozvržení a posloupnost sekcí.

Pro maximální efekt práce lze kombinovat různé postupy. Pro prezentovaní drátěných modelů klientovi se hodí využít specializovaných programů, výsledky působí profesionálněji a jsou patrnější. Pro tvorbu drátěných modelů můžete využít program Project Pencil, který je velmi jednoduchý a obsahuje podstatné funkce, které umožní připravit model do formy, kterou představíte klientovi. Program je zdarma.

Dále existuje řada nástrojů, které lze používat i na online platformě a jiné, které fungují i offline:

·        Axure

·        Justinmind

·        Wireframe.cc

·        MoqupsUXPin

·        Mockflow

Propracovanější programy jsou z většiny placené, ale poskytují zkušební verze, ve kterých si program můžete osahat.

Máte zájem o naše služby?

Neváhejte nás kontaktovat, bud na telefonním čísle a nebo emailem.

Adresa

  • Kanceláře: Na Slanici 444 76001 Zlín
  • Fakturační adresa: Pod Rozhlednou 6085 760 01 Zlín

Kontakty

  • 776066562 - Obchod
  • 776066541 - PPC
Google partner EMAK.CZ
Ověření Sklik