Blog

Darknet

Co je darknet

Termín darknet známe asi všichni zejména z amerických detektivních seriálů. Darknet je v doslovném překladu temná síť, nebo temný web, z čehož plyne, že se pravděpodobně jedná o něco nelegálního.

Darknet se jako odborné označení objevil poprvé v článku specialistů firmy Microsoft Petera Biddla, Paula Englanda, Marcuse Peinada a Bryana Willmana v roce 2002. Velmi rychle začal být používán i dalšími odborníky na problematiku digitálního sdílení dat a také novináři.

Darknet je součást dark webu, což označení systému webových stránek a dalších online produktů, které jsou běžnému uživateli zcela skryté a dostat se na ně dá jen se znalostí speciálního softwaru, po zaslání odkazu či přístupové údaje. Uvádí se, že běžně viditelná část internetu je jenom zlomkem dat sdílených v online prostoru, většina je jich na deep webu. Deep web je skrytý, ale většinou neobsahuje kriminální obsah. Patří sem třeba e-mailová komunikace, internetové bankovnictví a další soukromá komunikace mezi různými subjektu.

Darknet (jinak také darkweb) je součástí deep webu, ale její obsah je ilegální. Někdy je darknet označován také jako digitální podsvětí. Komunikace na darknetu probíhá zcela anonymně, stejně jako online nákupy produktů či služeb. Obchoduje se zde se vším, co se dá těžko objednat v běžném e-shopu. Darknet tak těm, kteří vědí, jak se na něj dostat, nabízí jak nelegální produkty, jako zcizené kreditní karty, zbraně, drogy, ilegální software, a mnoho dalšího, tak i ilegální služby – od získání nové identity přes odcizení citlivých dat osob, vládních organizací i soukromých firem, vyprání špinavých peněz až třeba po objednání vraždy. Darknet využívají ke své komunikaci třeba i teroristé.  Najdete na něm jakékoli online produkty, které jsou v některé zemi, nebo celosvětově zakázané či rovnou trestné.

Máte zájem o naše služby?

Neváhejte nás kontaktovat, bud na telefonním čísle a nebo emailem.

Adresa

  • Kanceláře: Na Slanici 444 76001 Zlín
  • Fakturační adresa: Pod Rozhlednou 6085 760 01 Zlín

Kontakty

  • 776066562 - Obchod
  • 776066541 - PPC
Google partner EMAK.CZ
Ověření Sklik